VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

06 14. Lietuvos ūkininkai ir žurnalistai neabejingi inovacijoms

Loreta Nikolenkienė

Įmonių grupės „KG Group" pakviesti, žurnalistai iš Vilniaus birželio 8-ąją dalyvavo įspūdingame renginyje, pavadintame „Grūdo kelias“. „KG Group“ - vienas moderniausių, ekonomiškai stipriausias didžiulis gamybinis susivienijimas Lietuvoje, jam vadovauja žinomas Lietuvoje verslininkas, kaunietis Tautvydas Barštys.

AB „Kauno Grūdai“ ryšių su visuomene specialistė  Reda Lišauskaitė pakvietė žurnalistus į „Grūdo kelio“ šventę, kuri vyko Radviliškio rajone, Liaudiškių kaime gyvenančio Vytauto Krikščiūno ūkyje. Vytauto ūkyje darbuojasi jau keturių kartų ūkininkų šeima. Turimą žemę prižiūrėti  padeda ir atžalos – sūnus Laurynas ir dukra Giedrė. Dvi dienas vykusiame renginyje buvo parodyta daug modernios žemės ūkio technikos, atvyko šimtai ūkininkų iš toliausių Lietuvos vietų, atstovai ir specialistai iš firmų, aptarnaujančių žemės ūkį.

Korespondentai spragsėjo aparatais, skubėjo įamžinti įspūdingiausius momentus, užsirašinėjo įdomiausias mintis.

Savo žemėje ūkininkas Vytautas Krikščiūnas  per dvi dienas priėmė gausiai susirinkusius žemės ūkiui neabejingus žmones, kurie klausėsi informacijos apie naujausias technologijas, aplankė pirmąjį Lietuvoje iškastą „Grūdo guolį“, stebėjo trąšų šou, o šventėje likę iki pat vakaro, turėjo galimybę žavėtis įspūdingu Jurgio Kairio ir Šiaulių  parašiutininkų klubo pasirodymu.

Ūkininkas Vytautas Krikščiūnas ūkininkauja 2000 hektarų žemės plote. Jame augina grūdines kultūras - žieminius bei vasarinius kviečius, žirnius, pupas, žieminius rapsus ir kukurūzus. Šiose kultūrose ir buvo atliekami bandymai, su kurių rezultatais susipažino „Grūdo kelio“ dalyviai.

Žieminiai rapsai užima 55 ha

Vienoje iš stotelių dalyviai buvo susipažindinti su specialia programa, esančia 2 metrų gylyje. Ji rengta beveik devynis mėnesius, baigta kasti likus nepilnai savaitei iki renginio. Apie tai papasakojo UAB „Chemcentras“ atstovė Rūta Muraškaitė. Galėjome akivaizdžiai įsitikinti, kokį poveikį turi augalų tręšimas, kokio ilgio yra augalų šaknys. Į visus klausimus ūkininkai ir žurnalistai gavo išsamius atsakymus. 

„Gerai, kad atvažiavo žurnalistai. Žinos iš ko duona daroma,“ - juokavo Tautvydas Barštys.

Ūkininkas Vytautas Krikščiūnas (viduryje) dalinasi patirtimi

Džiaugėmės Vytauto Kriščiūno svetingumu ir jo palinkėjimais gerai praleisti laiką. Kaip sakė pats Vytautas, jam didelė garbė ir atsakomybė priimti tokią šventę, kuriai pradėjo ruoštis jau nuo praėjusios vasaros.

Įspūdingoje šventėje sulaukta svečių ir iš Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Izraelio, Ispanijos, Suomijos, Austrijos ir Jungtinės Karalystės. 

 

Atgal