VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

08.25. Remontuojate prieškambarį? Štai kokie baldai geriausiai tiks

Būsto remontas – tikras iššūkių rinkinys. Nepatogumai, netvarka, kalnai dulkių, finansinės kliūtys ir galvojimas, koks turėtų būti rezultatas. Atėjus laikui remontuoti prieškambarį, iššūkių ne mažiau. Tačiau situaciją gerina prieškambario komplektai.

Prieškambario komplektai – tai kelių baldų rinkiniai, sukurti mąstant apie visapusišką stilių ir praktiškumą. Tiksliau, apie šių dalykų dermę. Ji gali būti išties šauni.

Mažiau rūpesčių, daugiau laisvo laiko

Jei būsto atnaujinimas nėra vienintelė šiuo metu rūpima tema, tenka suktis... Įsivaizduokite, kad darbų sąraše yra šie trys punktai: 1) surasti ir nusipirkti batų dėžę; 2) surasti ir nusipirkti kabyklą; 3) surasti ir nusipirkti spintą. O dabar pagalvokite, kaip būtų puiku, jeigu visi šie uždaviniai, šie trys pirkiniai virstų vienu. Vietoje blaškymosi po skirtingas parduotuves – vienas apsipirkimas. Vietoje begalinio dvejojimo, ar skirtingi baldai derės, – puikiai derantis komplektas. Taip, būtent komplektas leidžia interjere sukurti harmoniją. Ir ne tik!

Pirkdami komplektą sutaupote laiko. Iš baldų parduotuvės gaunate vieną krovinį. Juk yra skirtumas, ar tariatės dėl trijų skirtingų krovinių pristatymo, ar laukiate vieno. Mažiau tarimosi, mažiau ir žvilgčiojimo į laikrodį.

Daugiau laiko lieka ir dėl to, kad visi komplekte esantys baldai dera tarpusavyje. Kitaip tariant, atitinka tą pačią dizaino temą. O štai perkant viską atskirai kyla visokių dvejonių. Rodos, skirtingi daiktai derės, bet, deja, paaiškėja priešingai.

Kainos ir skirtingų baldų derinimas

Prieškambario komplektų kainos gali skirtis ir šešis kartus. Mažesni komplektai gali kainuoti vos šimtą eurų, o didesni, sudaryti iš daugiau baldų – ir šešis šimtus.

Komplektacija įvairi. Pavyzdžiui, galite įsigyti atvirą batų dėžę su suoliuku, spintelę ir drabužių kabyklą. Tikėtina, kad mažoje patalpoje toks variantas pasirodys geriausias. O štai erdvesnių patalpų savininkams atsiveria platesnės rinkimosi galimybės.

Praktiškas patarimas: jei turite pakankamai vietos, verta įsigyti ir uždarą spintą, ir atvirą kabyklą. Tai patogu ir jums, ir svečiams. Drabužius, kuriuos dėvite rečiau, galite pasikabinti į spintą. O štai mėgstamą striukę, kurią nutveriate kaskart išsiruošdami į darbą, neprošal pasikabinti atvirai. Kalbant apie svečius šis patarimas bene dar aktualesnis. Kiekvienas apsilankęs greitai pasikabins paltą ir jums nereikės rūpintis, darinėti spintos, ieškoti pakabų ir pan.

Kitas praktiškas patarimas – rinktis batų dėžę su suoliuku (apie tokią užsiminta anksčiau). Tai baldas „du viename“, taupantis vietą ir suteikiantis patogumo. Nebereikės autis batų šokinėjant ant vienos kojos ar pasilenkus iki žemės.

Dideli ir maži skyriai

Tikriausiai pastebėjote, kad prieškambariams skirtų spintų ir komodų lentynos bei stalčiai būna įvairių dydžių. Kuo didesni stalčiai ar lentynos, tuo geriau? Ne visai. Geriausia – ir didesnių, ir mažesnių kombinacija. Tokiu būdu kiekvienas jums reikalingas daiktas randa vietą.

Neretai kaip tik maži daiktai yra svarbiausi. Pavyzdžiui, raktai. Tokiems daiktams susidėti nereikia daug vietos, tačiau visuomet norisi juos greitai pasiekti. Taip pat norisi, kad raktai ir kiti dalykai kur nors nenusimestų, kad nereikėtų ieškoti po visus namus.

Šiuo atveju patarimas labai paprastas. Prieš pasirenkant baldus vertėtų pamąstyti, kad prieškambaryje bus laikoma. Kokias spintas ar komodas pirkti, priklauso ir nuo šeimos narių skaičiaus, ir nuo pomėgių. Pavyzdžiui, jei dažnai važinėjate dviračiu, galbūt norėsite kiekvieną kartą grįžę tvarkingai pasidėti šalmą ar dviratininko pirštines. O jei šeimoje yra trys dviratininkai, svarbu, kad visi turėtų kur pasidėti šiuos daiktus.

Be abejo, čia aptariama patalpa retai būna itin erdvi. Vadinasi, jeigu norisi sutalpinti kuo daugiau daiktų, gali tekti pagalvoti dar kartą. Prieškambaris nėra sandėlis. O jeigu juo tampa, tai ilgainiui susipažįstama su nepageidaujamu chaosu. Paprasčiau sakant, šią būsto patalpą įmanoma protingai suplanuoti ir apstatyti, tačiau jos funkcijos visgi ribotos. Džiugu, kad ribos platėja turint tinkamus baldus su įvairių dydžių lentynomis bei stalčiais.

Iššūkis, kurį įmanoma įveikti

Būsto remontas (ir prieškambario atnaujinimas) nėra tarsi lengvas pasivaikščiojimas. Tai veikiau klampojimas per raistą. Kita vertus, pasitelkus protingus sprendimus, procesas kur kas malonesnis. Apie malonesnį (ir patogesnį) remontą sufleruoja ir prieškambario komplektų pasiūla. Derinti tampa paprasčiau, apsipirkimas pozityvėja. O svarbiausia, kad praėjus kuriam laikui džiaugiamasi jaukiu ir patogiu interjeru.

Atgal